Technologie

Technologies
 

Technologieën

Bowers & Wilkins heeft een lange geschiedenis van technologische innovatie in zijn streven naar de perfecte luidspreker. Of het nu door het innovatieve gebruik van materialen zoals aramid fibre en Diamond, nieuwe oplossingen voor complexe technische raadsels, of 'eureka momenten' van de glans, Bowers & Wilkins ingenieurs er voortdurend naar streven om de best mogelijke geluid te produceren.

Close up of the PM1 carbon braced tweeter

Met koolstofvezel versterkte tweeter

Dit ontwerp tilt de toch al hoge prestatie van de aluminium domes van Bowers & Wilkins naar een geheel nieuw niveau. De met koolstofvezel versterkte tweeter gebruikt een ring van ultradunne opgerolde strengen koolstofvezel om de tweeter-dome te verstevigen. Het opbreken van de aluminium dome wordt daarmee verlegd naar circa 40 kHz, wat een spectaculair effect heeft op de hoorbare frequenties onder 20 kHz.

Meer informatie
Aluminium Tweeters

Aluminium tweeters

In de meeste luidsprekers van Bowers & Wilkins worden aluminium dome-tweeters gebruikt. De combinatie van lichtheid en stugheid van deze tweeters zorgt ervoor dat ze zelfs de kleinste subtiliteiten van muziek met een verbluffende nauwkeurigheid kunnen registreren, zoals zachte borstelbewegingen over een cimbaal. Onze nieuwste aluminium tweeters zijn voorzien van een 'gekroonde' spreekspoel en een verzilverde pool, waardoor de bandbreedte meer dan een octaaf boven de grenzen van het menselijk gehoor wordt vergroot en een aparte 'supertweeter' overbodig is.

Meer informatie
Nautilus

Nautilus

Nautilus™ staat voor innovatie, toewijding en liefde voor muziek, kwaliteiten die de ingenieurs, ontwerpers en productieteams van Bowers & Wilkins al sinds de oprichting van onze onderneming ruim 40 jaar geleden geïnspireerd hebben. De Nautilus biedt een unieke kans om muziek te beluisteren precies zoals die was is opgenomen: gedetailleerde, krachtige en heldere klanken, zonder door luidsprekers veroorzaakte vervorming of diffractie van de behuizing.

Meer informatie
Sphere / Tube Enclosure

Bol-/buisbehuizing

De inwendige holte (een aan een korte buis gekoppelde bol) is vervaardigd uit Marlan®-composiet en absorbeert het overgrote deel van het geluid uit de achterkant van de driver, waarbij de vezelvulling de laatste sporen opvangt. Aan de buitenkant verspreidt de glanzende traanvormige behuizing het geluid vloeiend door de luidspreker, waardoor een solide, driedimensionaal beeld ontstaat.

Meer informatie
Quad Magnet Tweeter Motor System

Tweeter-motor met vier magneten

De 800 Series Diamond gebruikt een innovatief tweetersysteem met vier magneten. Dit voegt een extra 2 dB toe aan de gevoeligheid van de spoel, terwijl het stroomverbruik met circa 40 procent wordt teruggedrongen. Het resultaat is een koeler werkende tweeter, minder compressie en meer levendige muziek.

Meer informatie
Tweeter on top

Tweeter bovenop

De 'tweeter bovenop' technologie van Bowers & Wilkins heeft twee voordelen. Ze voorkomt situaties, zoals bij een normale kastconstructie, waarbij geluidsgolven van de tweeter niet alleen naar de luisteraar maar ook langs het oppervlak van de baffle naar de kastranden geleid worden. Omdat de tweeter van de kast gescheiden is, kan hij beter op de middentoner worden afgestemd, zodat deze twee luidsprekers in perfecte harmonie werken.

Meer informatie
De-coupling

Ontkoppeling

Wanneer wordt voorkomen dat mechanische trilling van het wooferhuis de tweeter bereikt, wordt bij hoge frequenties een veel helderdere, mooiere prestatie geleverd. In de 800 Series gebruiken we een synthetische gel om de tweeter beter dan ooit te dempen. Dat niet alleen, we hebben de tweeterassemblage van de buis en bevestiging erachter geïsoleerd, waardoor externe verstoring tot praktisch nul is teruggedrongen.

Meer informatie
Diamond Tweeters

Diamanten tweeters

Waarom diamant gebruiken voor tweeter-domes? Het klinkt misschien extravagant, maar het is gewoon alweer een stap van Bowers & Wilkins in onze speurtocht naar de perfecte luidspreker. Eén element van onze zoektocht naar het allerbeste is de ontwikkeling van driver units die niets van het signaal wegnemen en daar ook niets aan toevoegen. In een tweeter betekent dit een dome die star blijft en zich perfect zuigerachtig gedraagt, zo ver op de frequentieschaal als maar mogelijk is. Hiervoor zijn materialen met een hoge stijfheid-/dichtheidsverhouding vereist. En dat is waar diamant in beeld komt.

Meer informatie
FST

FST

FST™, de middentoner van Bowers & Wilkins, optimaliseert de effecten van aramid fibre door de reactietijd van de conus en de integriteit van de geluidsoverdracht te verbeteren. Aangezien het membraan van de middentoner slechts een geringe uitslag vertoont, heeft Bowers & Wilkins de buitenrand van de conus verbeterd door een ophanging zonder surround toe te passen. Hiermee levert de middentoner de zuiverste geluidsweergave in de branche.

Meer informatie
Mushrooms

Paddenstoelen

De woofers van Bowers & Wilkins hebben een paddenstoelvormige membraanconstructie; dit zorgt voor optimale stijfheid doordat de conus, het stofkapje en de spreekspoel in een stijfmakende eenheid zijn vastgezet. Dit geeft het oh zo belangrijke lagere bereik extra kracht en diepte.

Meer informatie
Nautilus Tapering Tubes

Nautilus - tapse buizen

Niet alle geluid dat door een luidspreker gegenereerd wordt, is goed geluid. Het geluid dat van de achterkant van een werkende driver naar een conventionele luidsprekerkast wordt doorgegeven, kan op en neer kaatsen en afbreuk doen aan het goede geluid dat uit de voorkant komt. Met de baanbrekende Nautilus™-luidspreker biedt Bowers & Wilkins een andere oplossing voor luidsprekerkasten. Tapse buizen, gevuld met absorberend materiaal, absorberen de afstraling van geluid aan de achterzijde van elke eenheid en beperken de resonantie tot een absoluut minimum.

Meer informatie
Rohacell

Rohacell

Voor snelheid, stijfheid en solide wooferprestatie is dit conusmateriaal, dat normaal gebruikt wordt voor vliegtuigen, raketten en de carrosserie van raceauto's, het summum. Rohacell® wordt uitgebreid gebruikt bij de productie van raceauto's en vliegtuigen, waar de ongebruikelijke combinatie van een zeer laag gewicht en zeer hoge weerstand tegen buigkrachten het de ideale keuze voor uiteenlopende toepassingen maakt. Dezelfde eigenschappen maken het ook het ideale materiaal voor het structurele hart van de woofer.

Meer informatie
Crossover

Crossover

Wij voeren uitgebreide luistertests uit, waarbij we de prestaties van elke component zeer grondig beoordelen, totdat we de ideale component voor elke positie in het circuit gevonden hebben. Nauwkeurige afstelling puur op het gehoor is alleen mogelijk als de crossover eenvoudig is, en het gedeelte van de crossover dat het meeste profijt heeft van ons 'luisteren en leren'-beleid, is misschien wel het onderdeel dat het signaal voor de tweeter verwerkt. In de meeste luidsprekers van Bowers & Wilkins wordt dit gedaan door één enkele, op het gehoor gekozen component waarmee zelfs het kleinste detail behouden blijft.

Meer informatie
Flowport

Flowport™

Flowport™ van Bowers & Wilkins minimaliseert turbulentie op dezelfde wijze als een golfbal. Putjes in het oppervlak genereren piepkleine wervelingen waarover de lucht soepel kan stromen; zo wordt turbulentie gereduceerd en de prestatie verbeterd. Als er turbulentie optreedt wanneer lucht in en uit de poort stroomt, hoort u namelijk bijgeluiden en zijn de lage tonen wanneer u het volume luider instelt niet zo strak als zou moeten.

Meer informatie
Matrix

Matrix

De ineengrijpende Matrix™-panelen, die uniek zijn voor Bowers & Wilkins, verstevigen de behuizing op een manier die werkelijk ongeëvenaard is. Met krachtige woofers die de kast proberen te schokken en hoge druk binnenin waardoor de panelen het geluid zouden kunnen vervormen, verstevigt deze driedimensionale honingraatstructuur de kast op kleine intervallen en in iedere richting. Matrix zorgt voor een drastische afname in kastkleuring, zodat u zich kunt concentreren op musici, zonder op de luidsprekers te letten.

Meer informatie
B&W midrange driver, with aramid fibre and anti-resonance plug

Anti-resonantie plug

De anti-resonantie plug biedt een aanzienlijk betere prestatie dan een standaard stofkapje en beperkt geluidsoverhang dankzij een reductie in het opbreken van de conus. De buiging van de spreekspoel wordt gedempt voor een meer vloeiende respons van de driver bij hogere frequenties.

Meer informatie

Copyright © 2018 Bowers & Wilkins. All rights reserved.