De geschiedenis van Bowers & Wilkins

In de jaren negentig maakte Bowers & Wilkins enkele opmerkelijke ontwikkelingen door, waaronder belangrijke nieuwe product introducties op zeer verschillende posities in het programma. Ook ideeën uit de Steyning Research Establishment begonnen vrucht af te werpen met baanbrekende luidsprekers.

600 Series

1991: 600 Serie

Voortbordurend op het concept van de Domestic Monitor waarmee Bowers & Wilkins in 1968 begon, werd met de 600 Serie hoogwaardige weergave iets waar nu ook een geheel nieuw publiek kennis mee kon maken. De 600 Serie van Bowers & Wilkins is een betaalbare instapversie om te genieten van de geluidskwaliteit die muziekliefhebbers van luidsprekers verwachten. De serie beleeft nu zijn vierde generatie en heeft talloze uitmuntende beoordelingen en bekroningen in de wacht gesleept.

Silver Signature

1991: Silver Signature

Voor het zilveren jubileum van Bowers & Wilkins werd innovatie met overdadigheid gecombineerd. Zilver, een betere elektrische geleider dan koper, bleek het beste metaal voor de bedrading en bekabeling van luidsprekers te zijn. Misschien wat extravagant, maar dankzij de uitzonderlijk heldere hoge tonen en de diepe bas is luisteren naar de Silver Signature een waar genoegen.

Nautilus

1993: Nautilus

Na vijf jaar onderzoek besloten de technici van Bowers & Wilkins een andere weg in te slaan. Het resultaat was de Nautilus™. Rechte hoeken verdwijnen en daarmee haast ieder spoor van vervorming veroorzaakt door kastresonanties. De vorm volgt de natuur en de resulterende muziek klinkt zo natuurlijk, dat je die praktisch kunt aanraken. Er zijn vele jaren voorbijgegaan, maar de Nautilus van Bowers & Wilkins wordt nog steeds geproduceerd, tot het grote genoegen van uiterst kritische klanten over de hele wereld.

Nautilus 800 Series

1998: Nautilus 800 Series

Met Nautilus veranderde werkelijk alles. Luidsprekers van Bowers & Wilkins zouden er nooit meer hetzelfde uitzien en nooit meer hetzelfde klinken. Het zou een hele tijd duren voordat de compromisloze benadering van Nautilus ook in de gewone commerciële luidsprekers zou worden toegepast, maar toen de technologie voor het eerst in de Nautilus 800 Series werd gebruikt, was de opmars niet meer te stuiten.

Copyright © 2019 Bowers & Wilkins. All rights reserved.