De geschiedenis van Bowers & Wilkins

In 1966 richtten John Bowers en zijn boezemvriend Peter Hayward in Worthing, aan de zuidkust van Engeland, een productiebedrijf op, destijds B&W Electronics geheten. Ze besloten om bescheiden te leven en hun winst weer in het bedrijf te steken ten behoeve van onderzoek naar de perfecte luidspreker.

Beginnings

1965: het begin

Bowers & Wilkins is nu een zeer grote onderneming, met distributieketens en klanten over de hele wereld. Het begon echter allemaal toen John Bowers besloot om met de hand luidsprekersystemen te bouwen voor plaatselijke klanten in Worthing, West Sussex, achter de elektronicazaak die hij runde samen met zijn vriend Roy Wilkins.

B&W Electronics Ltd

1966: B&W Electronics Ltd

John Bowers richtte B&W Electronics Ltd op nadat hij een erfenis had gekregen van een oudere dame, Miss Knight geheten. Ze was zo onder de indruk van John Bowers’ kennis van klassieke muziek en zo blij met de luidsprekers die hij voor haar had gemaakt, dat ze hem £ 10.000 naliet om een bedrijf op te richten.

P1

1966: P1

In hetzelfde jaar werd ook de eerste luidspreker van Bowers & Wilkins ontwikkeld: de P1. De kast en het filter waren van Bowers & Wilkins zelf, maar de drivers werden van derden betrokken. John Bowers gebruikte de winst van deze luidsprekers om in te investeren in meetapparatuur.

Domestic Monitors

1968: Domestic Monitors

Bowers & Wilkins heeft er altijd naar gestreefd de beste luidsprekers te bouwen, verdeeld over een breed prijsspectrum. De Domestic Monitors, in de vorm van de DM1 en DM3, werden geïntroduceerd als een meer betaalbare optie voor potentiële klanten. Het principe achter de Domestic Monitor leefde voort in vele generaties superieure en betaalbare luidsprekers, tot aan de huidige, bekroonde Bowers & Wilkins 600 Serie.

Copyright © 2018 Bowers & Wilkins. All rights reserved.