C1-Nautilus-Tech

Conventies loslaten

Bij het ontwerpen van de Nautilus besloten we alles wat nodig was, hoe onconventioneel ook, te doen om de beste luidspreker te maken die ooit iemand gehoord had. Elke component, vanaf de driver tot de behuizing, werd opnieuw uitgevonden. Elk bestaand concept van hoe een luidspreker zou moeten zijn werd in twijfel getrokken. De bestaande regels werden overboord gezet en herschreven.

Van de natuur leren

De vorm van de Nautilus is op de natuur geïnspireerd, maar is uiteindelijk het product van zuivere wetenschap. De tapse buizen werden ontworpen voor absoluut zuivere hoge en middentonen, maar het was duidelijk dat ze met hun lengte tot 3 m nooit in een standaardkast zouden passen. Na een groot aantal experimenten zagen de ontwerpers in dat een op de natuur geïnspireerde spiraal ruimte zou uitsparen, zonder concessies te doen aan de prestaties. Organische vorm volgt functie.

De kunst van het ontdekken

Geluidswetenschap vormt slechts de basis voor het ontwerp van een luidspreker. Daarna volgt het experimenteren. Bij het ontwikkelen van de Nautilus leidde het experimenteren met de behuizing van de driver uiteindelijk tot een tapse hoornvorm met superieur geluid.

5 jaar onderzoek

De wetenschap achter Nautilus was afkomstig van ons R&D-lab in Steyning. Deze 'University of Sound' was de eerste instelling ter wereld die uitsluitend gewijd is aan het analyseren van de weergave van geluid.

Nautilus-Tech-nature

Nautilus

Nautilus lijkt op geen enkele andere luidspreker. De lange, tapse buizen die uit de achterkant steken; de gebogen spiraalvorm van de behuizing en de glanzende afwerking die aan een vloeistof doet denken, laten direct zien hoe uniek de Nautilus is. En geloof het of niet, elk element, van de tapse buizen tot de gebogen buitenkant, de stijve materialen en de zware voet, dient zuiver voor het verbeteren van de geluidsprestaties.

Tapse buizen

Een omgekeerde hoorn: in plaats van geluid te versterken lopen de buizen van de Nautilus taps toe, zodat ze het geluid vanaf de achterkant van elke driver laten verdwijnen. Het resultaat is een luidspreker met het meest zuiver mogelijke geluid uit de voorkant.

Perfecte zuigers

Dankzij unieke actieve crossovers werkt elk van de vier drivers van Nautilus zuiver binnen zijn eigen frequentiebereik. Dit maakt het gebruik van stijvere materialen mogelijk, zodat ze als perfecte zuigers werken: zeer mobiel, stijf en precies.

Nautilus-Technology C3

More to explore

 • DB1DB1

  DB1

  De DB1 is de meest geavanceerde subwoofer van Bowers & Wilkins ooit. Perfect voor een home theatre- of exclusief audiosysteem.

  DB1

 • 800 Series spotlight800 Series

  800 Series Diamond

  Ontdek de beste luidsprekers ter wereld. Nu met de helderheid van diamanten in ieder assortiment.

  800 Series Diamond

 • 600 Series600 Series

  600 Series

  De 600-serie wordt gekenmerkt door de nieuwe, losgekoppelde dubbele dometweeter van Bowers & Wilkins en levert een zeer hoge geluidskwaliteit tegen een alleszins redelijke prijs.

  600 Series

 • SoSSoS

  Society of Sound

  Leden van de Society of Sound Music kunnen door Peter Gabriels Real World Studios en het London Symphony Orchestra beheerde muziek van hoge kwaliteit downloaden.

  Society of Sound

Copyright © 2019 Bowers & Wilkins. All rights reserved.