Nautilus-explore

Nautilus

Zelfs voordat je naar een Nautilus luistert, is het duidelijk dat dit geen gewone luidspreker is. Dat is logisch, want hij is ook niet door een gewone luidsprekerfabrikant gemaakt. De Nautilus is het eindresultaat van het meest ambitieuze onderzoeks- en ontwikkelproject van Bowers & Wilkins ooit: een zo perfect mogelijke luidspreker maken.

Geluid opnieuw gedefinieerd

Toen wij ons bij Bowers & Wilkins het doel stelden de beste luidspreker ter wereld te maken, stelden we onszelf enkele fundamentele vragen. Is het mogelijk om een in theorie perfecte luidspreker te creëren, met vrijwel geen vervorming? Heeft een luidspreker eigenlijk wel een kast nodig? Hoe zou een luidspreker eruitzien als je de kast weghaalt? En belangrijker nog: hoe zou hij klinken? Het resultaat? Nautilus.

Vakmanschap

Nautilus vergt vakmanschap van professionals. Zo is de parelmoeren afwerking van de Nautilus bijvoorbeeld het resultaat van twaalf zorgvuldig aangebrachte laklagen met aluminium- en micadeeltjes en een uniek verhittings- en uithardingssysteem.

Designicoon

Nautilus is een waar icoon op het gebied van luidsprekerontwerp. Vorm volgde functie in een zoektocht naar perfect geluid; en de ontwerpprijzen volgden vanzelf. Nautilus kreeg een Millennium Award en was te zien bij de Design Council en het Design Museum in Londen.

C2 Nautilus sound

Excellente fabricage

De cruciale drivercomponenten worden gemaakt door handmatige montagetechnieken met semi-automatische productie te combineren. Zo worden de spreekspoelen bijvoorbeeld nat omwonden met hars dat geschikt is voor hoge temperaturen, en vervolgens in een speciale oven gebakken voor nog betere prestaties en een hogere duurzaamheid. Dit perfectionisme betekent een traag productieproces, maar stelt ons in staat consequent kwaliteit van wereldklasse te realiseren.

Materiaalperfectie

De mooi gebogen, naadloze buitenkant van de Nautilus wordt, net als een F1-auto, van 10 mm dik, met glas versterkt ABS gegoten. Dit stijve, stevige en duurzame materiaal is ideaal voor een luidsprekerbehuizing zonder scherpe randen waardoor het geluid kan worden afgebogen.

Oneindige kleuren

Nautilus wordt in drie standaardkleuren geleverd: zilver, zwart en Midnight Blue. Maar zoals bij zo'n unieke luidspreker past, bieden we ook een speciale dienst waarmee elke kleur die u aangeeft kan worden nagemaakt.

Nautilus excellence

Blijvend erfgoed

Onze oprichter, John Bowers, droomde er altijd al van om de perfecte luidspreker te maken: een luidspreker die het geluid exact zo weergeeft zoals het werd opgenomen. Zijn droom vormt de inspiratie voor alle ontwerpen van Bowers & Wilkins. En zijn droom was de reden waarom we dit vijf jaar durende onderzoeks- en ontwikkelprogramma hebben gestart dat tot Nautilus heeft geleid. Het resultaat is de droom van een visionaire geluidstechnicus die bewaarheid is geworden.

Bekroond

Nautilus is een echt innovatieve high-performance luidspreker. Hij werd direct zeer goed ontvangen en nu, twee decennia later, wordt hij nog altijd als een van de beste high-end luidsprekers ooit gezien.

Generale repetitie

Zelfs de beste artiest zal voor een optreden eerst nog even soundchecken. Wij testen elke Nautilus driver op alle frequenties, ver buiten hetgeen het menselijke gehoor kan waarnemen. En als deze luidsprekers volledig gemonteerd zijn, testen we ze helemaal opnieuw.

Nautilus legacy

Ontdek nog meer

 • DB1DB1

  DB1

  De DB1 is de meest geavanceerde subwoofer van Bowers & Wilkins ooit. Perfect voor een home theatre- of exclusief audiosysteem.

  DB1

 • 800 Series spotlight800 Series

  800 Series Diamond

  Ontdek de beste luidsprekers ter wereld. Nu met de helderheid van diamanten in ieder assortiment.

  800 Series Diamond

 • 600 Series600 Series

  600 Series

  De 600-serie wordt gekenmerkt door de nieuwe, losgekoppelde dubbele dometweeter van Bowers & Wilkins en levert een zeer hoge geluidskwaliteit tegen een alleszins redelijke prijs.

  600 Series

 • SoSSoS

  Society of Sound

  Leden van de Society of Sound Music kunnen door Peter Gabriels Real World Studios en het London Symphony Orchestra beheerde muziek van hoge kwaliteit downloaden.

  Society of Sound

Copyright © 2019 Bowers & Wilkins. All rights reserved.