BMW 7 Series

BMW 7 Series

Het Diamond Surround Sound System van Bowers & Wilkins is exclusief voor de BMW 7-serie ontworpen. Dit geluidssysteem is uniek: nooit eerder zijn zulke geavanceerde geluidstechnieken van studiokwaliteit, waaronder diamanten dome tweeters, toegepast in een personenauto. Het resultaat is een echt bijzondere geluidservaring – en een enorme sprong voorwaarts voor de geluidsweergave in auto's.

Ontwikkeling van het
Diamond Surround Sound Systeem

BMW 7 Series

Diamond dome tweeters

Vanwege zijn bijzondere eigenschappen is diamant van onschatbare waarde voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen, van neurochirurgie tot de ondergrondse deeltjesversneller van CERN. Door de unieke verhouding tussen stijfheid en gewicht is diamant ook het perfecte tweetermateriaal. De voor ons paradepaardje, de 800 Series Diamond-luidspreker, ontwikkelde diamanten tweeter domes kunnen frequenties weergeven die het menselijke gehoor ver te buiten gaan. Dit levert superieure helderheid en detail op.

Geavanceerde materialen


Het Diamond Surround Sound System maakt ook gebruik van geavanceerde materialen als Kevlar en Rohacell voor de midden- en lagetonendrivers. Deze combinatie zorgt voor een heldere stemweergave en stevige bas, ongeacht de zitplaats van de luisteraar in de auto.

Nautilus


Ook is voor de tweeters in de BMW 7-serie gebruikgemaakt van spiraalvormige diffusers, een technologie die is ontleend aan de iconische Nautilus luidspreker van Bowers & Wilkins. Deze innovatieve technologie zorgt ervoor dat ongewenst geluid nooit het oor van de luisteraar bereikt.

BMW 7 Series

Perfect geïntegreerd

Het Diamond Surround Sound System is perfect in de cabine van de nieuwe BMW 7-serie geïntegreerd, zowel qua akoestiek als esthetiek. Dit systeem, dat getuned is door de mensen die verantwoordelijk waren voor de 800 Series Diamond, heeft rvs luidsprekergrills, met gaten met een op een optimale geluidsweergave afgestemd Fibonaccipatroon, die meer geluid doorlaten en onopvallend in het luxe interieur opgaan. De subtiele verlichting op de tweeters in de zijpanelen accentueert de diamanten tweeter en de Nautilus-spiraaltechnologie.

BMW 7 Series

Copyright © 2018 Bowers & Wilkins. All rights reserved.