Bowers & Wilkins CM Series - Tweeter on top

De tweeter bovenop

Elke luidspreker in de CM Serie heeft nu een ontkoppelde dubbele dometweeter en in de topmodellen, de CM10 S2 en CM6 S2, zit de tweeter bovenop de fraaie behuizing. Dit is ontleend aan onze meest geavanceerde referentieluidsprekers, de 800 Series Diamond. Het scheiden van tweeter en behuizing zorgt voor een natuurlijker en ruimtelijker geluid door betere 'imaging' en spreiding.

Nautilus-buis

Niet elk geluid is goed geluid. Geluid van de achterkant van een tweeter kan rondkaatsen en het geluid dat aan de voorkant naar buiten komt aantasten. Tapse Nautilus-buizen zijn gevuld met absorberend materiaal en beperken zo ongewenste geluiden tot het minimum.

Ontkoppelde dubbele dometweeter

De tweeters in de CM Serie zijn voorzien van een dunne, lichte aluminium dome die verbonden is met een dikkere ring om vervorming te voorkomen en ervoor te zorgen dat de hoge tonen zuiverder klinken. Ze zijn van de kast 'ontkoppeld' door een ring van synthetische gel waarop ze drijven en die trillingen wegneemt.

Kevlar

De eigenschappen waardoor Kevlar een kogel kan tegenhouden maken dit materiaal ook ideaal om vervormende resonanties in een speakerconus te voorkomen. Dit levert een strakker, zorgvuldiger geluid op voor een bredere groep luisteraars. De combinatie van Kevlar en Fixed Suspension Transducer (FST) maximaliseert dit effect. Deze 'vrije' ophanging zet ongewenste energie niet om in geluid, maar in warmte, en beperkt zo vervorming tot het minimum.

Antiresonantiepluggen

De lage-/middentonendrivers in de CM Serie zijn voorzien van antiresonantiepluggen, net als de PM1. Deze paddenstoelvormige pluggen in de spreekspoelen verminderen break-up op hogere frequenties door de zuigerbeweging te verbeteren en trillingen te dempen.

Ontkoppeling

De tweeter bovenop is niet het enige wat de CM10 S2 gemeen heeft met de 800 Series Diamond. Deze serie is ook voorzien van een driverunit voor het midden die is ontkoppeld van de kast en daardoor gescheiden wordt van alle trillingen, voor een zuiverder, schoner geluid.

Bowers & Wilkins CM Series

Kastconstructie

Alle kasten van de CM Serie zijn gemaakt van echt hout en met Matrix structuur verstevigd. Dit leidt niet alleen tot een zeer aantrekkelijke afwerking, maar het biedt ook een solide platform om de hoogwaardige driverunits optimaal te laten presteren. Daardoor kunnen bijvoorbeeld de lagetonendrivers meer detaillering en laagweergave leveren.

Eenvoudige crossovers

De crossover stuurt het audiosignaal naar de juiste driver, afhankelijk van de frequentie. Hoe eenvoudiger dit component is, des te beter. De hoogwaardige crossovers in de CM Serie zijn voorzien van de allerbeste Mundorf condensatoren voor een fabelachtige geluidsweergave.

Flowport

Een echt goede lagetonenweergave is alleen mogelijk met een soepele luchtstroom. De 'dimples' op het Flowport-systeem sturen de luchtstroom zoals de dimples van een golfbal dat ook doen. Ruis wordt tot het minimum beperkt, zodat de lage tonen soepel en strak klinken, zelfs als het volume op zijn hardst staat.

Bowers & Wilkins CM Series - Cabinet construction

Ontdek nog meer

 • A7A7

  A7

  Het ultieme draadloze muzieksysteem - een audiofiel streaming hifi-systeem in één discrete kast en met AirPlay van Apple.

  A7

 • MT-60DMT-60D

  MT-60D

  Het MT-60D Home theatre system bestaat uit de M-1 luidspreker en de zeer krachtige en indrukwekkende PV1D subwoofer

  MT-60D

 • SoSSoS

  Society of Sound

  Leden van de Society of Sound Music kunnen door Peter Gabriels Real World Studios en het London Symphony Orchestra beheerde muziek van hoge kwaliteit downloaden.

  Society of Sound

 • QuattroporteQuattroporte

  Maserati Quattroporte

  Dit premium-surroundsysteem van Bowers & Wilkins voorziet deze luxe sedans van Maserati van een imponerende geluidservaring.

  Quattroporte

Copyright © 2017 Bowers & Wilkins. All rights reserved.