Decoupled Double Dome

Ontkoppelde dubbele dometweeter

Tweetermembranen moeten licht en stijf zijn om hoge tonen nauwkeurig te kunnen weergeven. Dubbele dometweeters van Bowers & Wilkins maken gebruik van een dunne, lichte aluminium dome, met een dikkere ring eromheen, om vervorming te voorkomen. Om resonanties te elimineren zijn de tweeters in de 600 Serie van de kast 'ontkoppeld'.

Binnenin de 600 Serie

Tapse Nautilus buizen

Niet elk geluid is goed geluid. Geluid van de achterkant van een driver of tweeter kan rondkaatsen en het geluid dat aan de voorkant naar buiten komt beïnvloeden. Tapse Nautilus buizen zijn gevuld met absorberend materiaal en beperken ongewenste geluiden tot een minimum.

Ontkoppeling

Een ontkoppelde tweeter wordt door een synthetische gel gedragen. Hierdoor wordt voorkomen dat resonanties in de kast de tweeter bereiken, dit leidt tot een schonere en strakkere hogetonenweergave. Het resultaat is een natuurlijker en meer ruimtelijk geluid.

Kevlar®

De eigenschappen die Kevlar® in staat stellen een kogel tegen te houden zorgen er ook voor dat dit materiaal ideaal is voor het absorberen van de staande golven in een speakerconus zodat ze het middenbereik niet kleuren. Daarom gebruiken wij al sinds 1974 Kevlar voor de conussen voor onze middentonendrivers. Dit levert een strakker geluid op voor een bredere groep luisteraars. De nieuwe 600 Serie blijft trouw aan deze trend.

FST

'Fixed Suspension Transducer' Kevlar® conussen zijn in een smalle ring van schuim gemonteerd. Deze 'vrije' ophanging beperkt vervorming tot het minimum door ongewenste energie in warmte, in plaats van geluid, om te zetten. Dit levert een onvergelijkbaar heldere middentonenweergave op.

Antiresonantieplug

Anders dan de meeste stofkappen passen deze paddenstoelvormige voorzieningen, die voor het eerst werden toegepast in de PM1 en nu in de 600 Serie, strak in de spreekspoelen. Dit zorgt voor een betere zuigerbeweging en verlaagt de break-up op hogere frequenties voor een superieure geluidsweergave.

Kevlar

Dubbellaagse lagetonendrivers

De 683 en de HTM61 zijn luidsprekers in de 600 Serie met verbeterde lagetonendrivers die zijn voorzien van een nieuwe constructie met een dubbele laag aluminium, die vergelijkbaar is met de nieuwe dubbele dometweeter. Deze nieuwe constructietechniek verschuift de break-upfrequentie van de driver van 4 kHz naar 5,5 kHz, hetgeen een vollere, vervormingsvrije lagetonenrespons en betere integratie met het middengebied oplevert.

Flowport

Net als bij een golfbal wekken de dimples in het oppervlak rond de Flowport™ van de 600 Serie minieme wervelstromen op waar de lucht soepel overheen stroomt. Dit vermindert de turbulentie en leidt tot een betere lagetonenrespons bij hogere volumes.

Crossover

De crossover stuurt het audiosignaal naar de juiste driver, afhankelijk van de frequentie. Hoe eenvoudiger deze vitale component is, des te beter. En hoe beter de drivers, des te eenvoudiger dit kan zijn. In de 600 Serie wordt voor de crossover voor hoge frequenties maar één condensator gebruikt.

Bass drivers

Ontdek nog meer

 • MT-50MT-50

  MT-50

  MT-50 combineert de M-1 luidspreker met de compacte maar krachtige ASW608 subwoofer . Samen geven deze speakers een prachtige en intense surround sound ervaring.

  MT-50

 • NautilusNautilus

  Nautilus

  Nautilus staat wereldwijd hoog aangeschreven als een uitstekende luidspreker die de richting van de audio-industrie nog altijd bepaalt.

  Nautilus

 • SoSSoS

  Society of Sound

  Leden van de Society of Sound Music kunnen door Peter Gabriels Real World Studios en het London Symphony Orchestra beheerde muziek van hoge kwaliteit downloaden.

  Society of Sound

 • 805 Maserati Edition805 Maserati Edition

  805 Maserati Edition

  Deze limited edition-versie van de Bowers & Wilkins 805 Diamond weerspiegelt het chique, strakke interieur van de Maserati en biedt een geluidskwaliteit van het allerhoogste niveau.

  805 Maserati Edition

Copyright © 2018 Bowers & Wilkins. All rights reserved.