CI 800

De drie inbouwluidsprekermodellen uit het CI 800-assortiment bepalen de norm in hun segment. Met deze lijn introduceert Bowers & Wilkins enkele geheel nieuwe technologieën. Hierdoor wordt loepzuiver geluid van de allerhoogste kwaliteit geleverd uit luidsprekers die bijna onzichtbaar in een wand of het plafond worden gemonteerd.

Carbon Braced Tweeter

Features

Onze aluminium dome tweeters hebben een break-upfrequentie van 30kHz. Daarmee alleen al realiseren ze een geluidskwaliteit die veel verder gaat dan het voor de mens hoorbare bereik. Maar door alles wat wij inmiddels over de toepassing van diamant hebben geleerd, zijn wij zo sterk geïnspireerd geraakt dat wij wilden zien of we dit nog konden verbeteren. Het resultaat is een compleet nieuw type tweeter-dome dat voor het eerst is toegepast in de high-end PM1 luidspreker van Bowers & Wilkins. Door de dome te verstevigen met een ring van gewonden filamenten (van ononderbroken carbonvezels), hebben we de break-upfrequentie van aluminium naar 40kHz weten te verhogen. Het resultaat is de prettigst klinkende tweeter ooit in een inbouwluidspreker.

Decoupled Tweeter

Ontkoppeld

De tweeters in alle CI 800-modellen zijn buisbelaste Nautilus™ tweeters. Ze zijn volledig van de rest van de luidspreker losgekoppeld, zoals ook het geval is in de 800 Series Diamond. Zo wordt voorkomen dat trillingen van de lagetonen-units de tweeterprestaties ongewenst verkleuren. En hiermee worden de prestaties van dit opmerkelijke inbouwassortiment nóg beter.

Clear Midrange

Heldere middentonen

De middentonendrivers van de CI 800 worden van Kevlar gemaakt, maar voor een minder opvallende afwerking zijn deze blauw geverfd in plaats van het traditionele geel van Bowers & Wilkins. Vanwege de unieke break-upeigenschappen is Kevlar bij Bowers & Wilkins al sinds geruime tijd het voorkeursmateriaal voor de driver-units voor de middentonen. In de CI 800 profiteert Kevlar van de toevoeging van het FST driver-unitontwerp van Bowers & Wilkins en van de antiresonantieplug die afkomstig is van de PM1. Dit levert loepzuivere middentonen op, met een natuurlijke geluidsweergave, precies zoals de artiest het in gedachten had.

Better Bass

Betere basprestaties

Luidsprekers voor inbouw bieden zowel voordelen als uitdagingen voor de weergave van lage tonen. Als het luidsprekerpaneel in een massieve muur wordt bevestigd, biedt dit een stabiel platform voor de driver-units. Maar omdat de driver-units hiervoor wel in een krappe ruimte moeten passen, moeten er speciale driver-units met lage uitslag worden ontworpen.
Voor de speciale basunits van de CI 800 worden met carbon versterkte conussen van Rohacell gebruikt, die ook worden toegepast in de 800 Series Diamond. Daarnaast vermindert de Bowers & Wilkins Flowport™-technologie ongewenste ‘pufeffecten’ onderin het laag. Dit levert solide, krachtige bassen op, ongeacht van waar in de ruimte men luistert.

CI 800 Installation

Installatie

Er was één bijzonder grote uitdaging waarvoor de engineers van Bowers & Wilkins zich gesteld zagen bij het naar het CI 800-assortiment vertalen van de hoge prestaties van de 800 Series Diamond: een consistent akoestisch volume realiseren. Het optimaliseren van de materialen om een zo stijf mogelijke constructie te realiseren is gepaard gegaan met veel nadenken, uitproberen en luisteren naar het eindresultaat. Verder zijn de backboxen volledig met Matrix™ verstevigd, voor extra stijfheid en betere prestaties.
Ook hebben we naar installateurs geluisterd. Daarom zijn de backboxen nu voorzien van kabels die dubbel kunnen worden aangesloten en via buizen naar het aansluitpaneel geleid worden. Met een meerpens connector worden de backboxen bovendien ook elektronisch met het luidsprekerpaneel verbonden.

Copyright © 2017 Bowers & Wilkins. All rights reserved.